Khasiat daun bidara | mengobati santet | obat ampuh | kapsul Ruqyah | mengobati gangguan jin syetan.

mengobati santet
Mengobati santet!!
Pernah dengar Daun Bidara? Ramai yang tidak mengetahui khasiat dan kegunaan Daun Bidara, sebenarnya daun bidara digunakan untuk mengobati santet , mengobati guna guna,juga mengobati kena lintrik secara islami

Tags : apa itu daun bidara, cara berobat kena santet,  sihir, cara masak daun bidara, dan Daun bidara untuk mengobati santet, mengobati sihir dan mengobati guna guna ,

Dalam pengobatan Islam, daun bidara sering digunakan sebagai bahan dalam mengobati santet,mengobati kena guna guna juaga mengobati lintrik.  Apabila kita terkena santet, atau kena guna guna maka gunakanlah Daun bidara untuk mengobatinya.

Di antara bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan Islam ialah daun bidara yang ditumbuk halus kemudian dicampurkan dengan air doa lalu diminumkan sebahagian, dan sebahagian lagi untuk mandi.
Ibnu Kathir menyebutkan di dalam tafsirnya bahawa Al-Qurthubi menceritakan dari Wahab bahawa dia mengatakan,
“Ambillah 7 helai daun bidara lalu tumbuk di antara 2 batu kemudian dicampurkan dengan air dan dibacakan Ayat Kursi kemudian diminumkan kepada orang yang terkena sihir sebanyak 3 kali tegukan lalu dimandikan dengan air sisanya maka ia akan menghilangkan sihirnya. Terutama bagi suami yang terhalang menggauli isterinya.”

Ibnu Kathir mengatakan bahawa yang paling bermanfaat dalam menghilangkan pengaruh sihir adalah dengan menggunakan apa yang diturunkan Allah s.w.t. kepada RasulNya untuk menghilangkan hal itu iaitu membaca al-muawwidzatian (al-Falaq dan an-Nas) dan Ayat Kursi kerana ayat-ayat itu dapat mengusir syaitan.
Cara Menggunakan Daun Bidara untuk mengobati santet, atau mengobati kena guna guna yaitu:

 Ambil 7, 9, 11 atau lebih (kiraan ganjil) helai daun bidara.
 Tumbuk dan dihaluskan.
  Letakkan daun bidara yang telah dilauskan tadi ke dalam sebuah gelas.
 Campurkan daun bidara bersama dengan air doa.
 Membaca al-Fatihah dan Selawat.
 Niatkan kesembuhan dan pulih dari segala gangguan. (Gunakan kaedah bacaan
 surah al-Fatihah dan berdoa sebelum ‘Ameen’).
 Minum hanya 1/3 air bidara yang di dalam gelas.
 Baki 2/3 digunakan untuk mandi.
Cara Mandi dengan Daun Bidara:
Waktu mandi adalah di antara waktu asar dan maghrib. bagi Pesakit yang kena santet, kena guna guna atau kena lintrik hendaklah mandi seperti biasa dan pada akhir mandian itu, tuangkan baki 2/3 air bidara ke dalam baldi dan campurkan air biasa untuk memenuhi baldi tersebut. Jirus ke seluruh tubuh dan biarkan air di badan kering tanpa perlu mengelap badan. Lakukan minum serta mandi selama 3 hari berturut-turut.

Melayukini.net - Selain itu juga, sebagai pendinding diri dari gangguan sihir, kita hendaklah sentiasa mengamalkan bacaan ayatul kursi kerana ayat ini amat ditakuti oleh syaitan. Amalkan membaca ayatul kursi setiap masa lebih-lebih lagi selepas waktu solat fardhu. Wallahualam.
Sumber: Wanita Sihat | mengobati santet, mengobati guna guna, mengobati lintrik.**sumber internet
Share:

0 comments:

Post a Comment

Kawali TV

Blog Archive

Recent Posts

BERITA